Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Семен Кривонос

Фб Кривоноса

Понеділок, 6 березня 2023, 12:44

Кабмін обрав директора НАБУ

Семен Кривонос

Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 6 березня, на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України призначив директором Національного антикорупційного бюро України Семена Кривоноса, який до цього обіймав посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування України.

Рекомендував призначити Кривоноса на цю посаду Денис Шмигаль.

"Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ. Тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отриманні статусу кандидата" – написав Шмигаль.

Зазначимо, на початку березня конкурсна комісія визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ з близько 80 заявок. У фінал вийшли керівник четвертого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гуляк, голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос та керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

Журналісти "Схем" під час розслідування виявили, що Семен Кривонос пов'язаний із чинним заступником голови Офісу президента Олексієм Кулебою, а також у 2014 році його підозрювали у змові в отриманні хабаря за виділення земельної ділянки в Києві, проте незабаром справу закрили за відсутністю факту злочину.

Додамо, у квітні 2022 року Артема Ситника звільнили з посади директора НАБУ через завершення семирічного терміну повноважень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.