Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Інна Іваночко

Вівторок, 7 березня 2023, 14:11

Медведчукиню Іваночко передають до суду за держзраду

Інна Іваночко

Справу щодо колишньої очільниці Львівської організації ОПЗЖ Інни Іваночко, яку звинувачують у держзраді, передали до суду.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. 

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої очільниці Львівської обласної організації ОПЗЖ та громадського руху Віктора Медведчука "Український вибір – право народу" на Львівщині Інни Іваночко.

Її звинувачують в антиукраїнській діяльності, просуванні ідеї федералізації України, проведенню інформаційних акцій антиукраїнського спрямування.

"З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії ОПЗЖ та громадської організації "Український вибір – право народу". Діючи за вказівками спецслужб країни агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні.

Обвинувачена також організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від'єднання в окрему автономію" – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також наголосили, що Іваночко з 2018 року постійно брала участь в програмах на російських та проросійських медіаресурсах, де  виступаючи у ролі "політичного експерта" та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

"У своїх інтерв’ю жінка розказувала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну, зокрема щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також розташованих на території держави баз НАТО" – додали у прокуратурі.

Наразі Інні Іваночко обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Додамо, у вересні 2022 року Касаційний адмінсуд остаточно заборонив діяльність проросійської Опозиційної платформи – За життя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.