Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

декомунізація

Боринська селищна рада

Середа, 8 березня 2023, 09:26

Боринська сільрада шукає суб'єктів, які знищили пам'ятник радянським воїнам

декомунізація

Без цього сільрада не може списати цей пам'ятник з балансу. 

Боринська селищна рада Самбірського району звернулась до правоохоронців про відкриття кримінальної справи за фактом демонтажу 5 березня невідомими пам'ятника "Братська могила радянських воїнів 1944 року" у смт Бориня. 

Копія звернення опублікована у соціальних мережах. 

Селищний голова Борині Михайло Шкітак пояснив причину такого звернення: "вимогами до списання майна для проведення процедури списання об'єкта та зняття з балансового обліку". 

У звернені він повідомив, що цей об'єкт внесений до переліку об'єктів культурної спадщини в розділ "пам'ятки історії" рішенням Львівської обласної ради 1972 року та взятий на баланс Боринської селищної ради у 2009 році. 

Відповідно до рішення Львівської облради про завершення декомунізації та деколонізації селищна рада звернулась до профільних підрозділів Львівської ОВА щодо надання роз'яснення про можливість та порядок перепоховання останків та демонтажу пам'ятної скульптури.

Нагадаємо, два дні тому повідомляли про те, що у селах Стрілки та Топільниця Самбірського району невідомі знесли пам'ятники радянським воїнам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.