Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Агашков

Фб Агашкова

П'ятниця, 10 березня 2023, 16:37

Садовому левандівцю Агашкову дали 2 роки за 10 тисяч лапувки

Олександр Агашков

Суд визнав Олександра Агашкова винним у хабарництві та призначив йому два роки позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Залізничного районного суду м. Львова від 6 березня 2023 року.

Залізничний районний суд Львова визнав винним директора культурно-мистецького центру "Супутник" Олександра Агашкова винним у хабарництві та призначив йому два роки позбавлення волі та права обіймати керівні посади терміном на три роки.

"Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування і державних комунальних підприємств, установ та організацій строком на 3  роки.

Початок строку відбування покарання рахувати з часу набрання вироком законної сили, з часу фактичного звернення вироку до виконання, зарахувавши в строк відбуття покарання день затримання, 05.04.2018 р.

Залишити без змін, до вступу вироку в законну силу, обраний ухвалою слідчого судді Галицького районного суду Львова від 11.04.2018 р. запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів України" – йдеться у рішенні суду.

Загалом справа розглядалася в суді п'ять років.

Нагадаємо, у квітні 2018 році СБУ звинуватила керівника львівського комунального культурно-мистецького центру "Супутник", що на Левандівці, Олександра Агашкова в отриманні від підприємця 10 тисяч гривень хабаря за здачу йому в оренду приміщення центру "Супутник" на вул. Повітряній для проведення культурно-масового заходу без укладання договору.

Агашков свою вину відкинув. Його взяли на поруки тодішні екснардепи Ігор Васюник та Ірина Подоляк, наголошуючи на фальсифікації цієї справи правоохоронцями.

Як написав Олександр Агашков на своїй сторінці у Фейсбуці, слідство проводило обшуки не у приміщення мистецького центру на вул. Повітряній, 20, а на вул. Повітряній, 22, де знаходиться МАФ.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.