Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сільське господарство Львівщини

Вівторок, 14 березня 2023, 11:32

На Львівщині зафіксували одні з найменших запасів ЗЗР в Україні

сільське господарство Львівщини

Львівська область знаходиться на передостанньому місці із всіх регіонів України щодо забезпечення засобами захисту рослин.

Про це повідомляє AgroPortal.ua.

Станом на 9 березня, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, українські аграрії забезпечені засобами захисту рослин лише на третину від необхідної кількості.

Зокрема, сільгосппідприємства забезпечені засобами захисту рослин на 34,7%, а найменші запаси зафіксовані на Київщині (6,5%) та Львівщині (7,4%).

Найбільше засобів захисту рослин мають аграрії Одеської області – понад 60% від потреби. Також більш ніж половина необхідних засобів є у виробників Івано-Франківської (53,2%) та Вінницької (52,7%) областей. 

Загалом в аграріїв у наявності близько 9,36 тис. тонн засобів захисту рослин за потреби у 26,93 тис. тонн. Потреба у гербіцидах становить 17,38 тис. тонн, з яких у господарств є 6,23 тис. тонн або 35,8% від потреби.

Додамо, того року посівна площа в області становила майже 708 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.