Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сільське господарство Львівщини

Середа, 25 травня 2022, 16:53

Сільськогосподарські підприємства Львівщини на 13% збільшили посівну площу під картоплю

сільське господарство Львівщини

В області посадили картоплю на площі в 95,5 тисяч га.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 24 травня, у Львівській області завершилася кампанія з садіння картоплі. Цьогоріч у господарствах усіх категорій під картоплю залучили площі у 95,5 тисяч га. З них сільськогосподарські підприємства посадили картоплю на площі 2,6 тисячі га, збільшивши її на 13%, або 0,3 тисячі га.

У сільськогосподарських підприємствах найбільші площі вирощування картоплі (54%) зафіксували у Львівському районі (1,4 тис. га). Решта (46%) площ зосереджені у Самбірському (0,6 тис. га), Золочівському (0,3 тис. га) та Стрийському (0,2 тис. га) районах.

Своєю чергою, населення залучило 97% площ вирощування картоплі, а в цілому під цією культурою задіяли 13,5% всієї посівної площі.

Загалом у Львівській області вирощують приблизно 8% картоплі від загального виробництва по Україні, а за площами вирощування область посідає 3 місце серед областей. Для зберігання вирощеної продукції в області в наявності 25 картоплесховищ загальною місткістю 90,6 тис. тонн. 

Основними реалізаторами картоплі на ринках, базарах залишається населення, а сільгосппідприємства окрім збуту через ринки й торгові мережі постачають товарну картоплю на переробні підприємства.

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.