Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Вівторок, 14 березня 2023, 13:21

Біженці з України мають подати декларацію про доходи за 2022 рік

Львів

Українські біженці мають подати декларацію про доходи за 2022 рік до 1 травня.

Про це повідомляє ексголова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна у Telegram.

До 1 травня цього року українці, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, мають подати податкову декларацію про доходи за 2022 рік.

Також до 1 серпня включно треба сплатити податкові зобов’язання.

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію:

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- в електронній формі через особистий електронний кабінет на сайті податкової, але для цього необхідно мати електронний ключ.

"На жаль, на відміну від ФОП, подання декларації для громадян у "Дії" не реалізовано, хоча для наших біженців ця опція точно була б затребуваною" –зазначила Ніна Южаніна.

За її словами, українцям, які отримали іноземний дохід та сплатили податки за межами України, для зарахування сплачених податків необхідно отримати довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування, легалізовану у відповідній закордонній дипломатичній установі України країни, де отримувався такий дохід (прибуток).

"У разі відсутності у платника податку підтверджувальних документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним" – додала Ніна Южаніна.

Несвоєчасне подання декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень. Крім того, застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.