Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

Понеділок, 20 березня 2023, 14:43

На Львівщині у лютому подорожчали автівки

авто

У лютому, у порівнянні з січнем, на 3,6% збільшилася вартість автомобілів.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищилися на 1% (в Україні – на 0,7%), а з початку року зросли на 2%.

У житлово-комунальній сфері на 4,9% збільшилася вартість послуг з управління багатоквартирними будинками. Вартість комунальних послуг не змінилася. Матеріали для утримання і ремонту житла подорожчали на 1,2%.

У сфері транспорту на 4,6% подешевшали паливо та мастила. Вартість транспортних послуг у середньому не змінилася, зокрема послуги залізничного пасажирського транспорту подешевшали на 1,1%, автодорожнього пасажирського транспорту не змінилися, а послуги з перевезення речей подорожчали на 0,6%. Ціни на автомобілі підвищилися на 3,6%.

Вартість послуг у сфері страхування особистого транспорту збільшилася на 5,4%, ремонту електропобутових товарів – на 3,7%, кабельного телебачення – на 3%, амбулаторних послуг – на 2,3%, ремонту взуття – на 1,8%, ресторанів – на 1,7%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,2%.

Нагадаємо, у січні, у порівнянні з груднем, на 47,1% збільшилася вартість послуг дошкільної та початкової освіти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.