Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Шкарлет

hromadske.ua

Понеділок, 20 березня 2023, 15:01

Нардепи відправили Шкарлета у відставку

Сергій Шкарлет

Верховна Рада відправила міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета у відставку.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 20 березня, Верховна Рада підтримала відставку міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

"За" проголосували 295 народних депутатів. 

"Парламент підтримав відставку міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Призначення Оксена Лісового новим міністром освіти відбудеться на наступному пленарному засіданні" – написав Железняк.

За відставку Шкарлета фракція Слуга народу дала 189 голосів, ЄС – 21 голос, Батьківщина – 12 голосів, Платформа за життя та мир – 16 голосів, За майбутнє – 8 голосів, Голос – 17 голосів, Довіра – 15 голосів, Відновлення України – 7 голосів та позафракційні – 10 голосів.

Зазначимо, Сергія Шкарлета призначили на посаду міністра освіти і науки у грудні 2020 року. З травня 2010 року він був ректором Чернігівського національного технологічного університету, обіймав цю посаду до призначення заступником міністра. Також у 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів, у його роботах виявили плагіат.

Замість Шкарлета міністром освіти і науки України планують призначити Оксена Лісового – директора Малої академії наук і добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.