Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Моршин

morshyn-rada.gov.ua

Вівторок, 21 березня 2023, 11:56

У трьох ОТГ Стрийщини зафіксували спад ПДФО

Моршин

Спад надходжень податку на доходи фізичних осіб спостерігається у Миколаївській ОТГ, Моршинській ОТГ та Стрийській ОТГ.

Про це повідомляє Стрийська районна державна адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

У січні-лютому цього року, за даними фінансового управління Стрийської РДА, до бюджетів громад району надійшло 237 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що становить 16% від річного плану та 111% від місячного плану. 

Найбільші темпи надходжень податку на доходи фізичних осіб за два місяці цього року, порівняно з січнем-лютим 2022 року, наростили такі територіальні громади:

- Сколівська – 189%;

- Тростянецька – 149%;

- Грабовецько-Дулібівська – 134%;

- Ходорівська – 120%.

Натомість план за доходами не виконали Козівська й Моршинська ОТГ (92% та 76% відповідно).

Також спад надходжень податку на доходи фізичних осіб, порівняно з січнем-лютим 2022 року, спостерігається у трьох громадах: Миколаївській ОТГ (87,7%), Моршинській ОТГ (66,7%) та Стрийській ОТГ (97,9%).

Причиною спаду надходжень є:

- у Моршинській ОТГ – сплачено у грудні 2022 року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб за 2023 рік ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" та ТзОВ "ІДС Аква Сервіс";

- у Стрийській ОТГ – у лютому 2022 року виплачені одноразові допомоги працівникам газовидобувних підприємств, надходжень яких не було у лютому 2023 року;

- у Миколаївській ОТГ – у зв’язку із достроково виплаченою заробітною платою у лютому 2022 року в бюджетній сфері та у грудні 2022 року у ПрАТ "Миколаївцемент" і відсутністю таких надходжень у 2023 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.