Зміст статті

21 березня 2023олександр ковальчук

badactress "villain era" (2023)

Чемна нудота необов'язкових історій на дебютному мініальбомі місцевої виконавиці badactress.

Піонерська банальність під час млявого карнавалу з посагом чогось надзвичайно важливого та прогресивного.

До дебютного мініальбому "villain era" місцева виконавиця badactress підходила зі слабенькими текстами для лесбійського диско та розмальованою нудьгою під мляву Біллі Айліш з якоюсь особливою претензією. Місцеві артисти завжди підгальмовують на шляху до чогось актуального, а тому заповнення незайманої лакунки повсякчас є помічним для тутешньої історії музики.

Однак карнавалу badactress нічого сказати чогось особливо цікавого. Вона так безхитрісно та так по-піонерськи снує таким собі різновидом мем-попу з квірним на споді ("сніжна королева"), що навіть зовсім неважливо там, косить вона під Біллі Айліш чи ні.

Прісність її банальної лірики та чемних інтонацій розгортається у саунді від анонімного ноунейма Кречета, який сам собі не може записати нормальний альбом, а вже намагається відкрити Америку для когось іншого. Хіба що у треці "villain era" можна згадати кемпового Філіпа Кіркорова в образі Джима Моррісона.

Бульбашковий косплей badactress відстав від актуального життя на декілька світлових років і навіть ще гадає, що має якусь іронічність у своїй сміховинній маріонетковості ("цирк"). Просто цікаво дізнатися про цільову аудиторію цієї прісної банальщини після мультсеріалу Arcane: League of Legends (2021). Чи французького мультсеріалу Джеймі-щупальця (2014), де Джеймі якось перетворився на дівчинку, щоб не одружуватися з принцесою з далекої галактики, але та лише сказала, що їй байдуже, хлопчик він чи дівчинка.

А з діснеївськими принцесами ще у 2018 році розібралась водійка Ванілопа у діснеївському мультфільмі Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018).

Чарлі Терези Райт у гічкоківській стрічці ще 1943 року Shadow of a Doubt здається, наче справді прибула з далекого майбутнього. А що вже казати про любов Ширлі Маклейн до Одрі Гепберн у фільмі The Children's Hour (1961) чи богиню Ромі Шнайдер у стрічці Mädchen in Uniform (1958). Варто інколи таки виходити з тісненької бульбашки задля ширшого світогляду. Бо все схоже на те, що badactress так старанно плекає свої куплети для ще ненароджених.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.