Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрпошта

Середа, 22 березня 2023, 14:41

Мешканці Львівщини обміняли понад мільйон ламп розжарювання на LED-лампи

Укрпошта

Загалом українці обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 мільйонів ламп.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Станом на 22 березня, починаючи з січня цього року, початку дії програми обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, майже три мільйони українців обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 мільйонів ламп.

Зокрема, на Київщині обміняли майже 2 мільйони ламп, на Дніпровщині – 1,4 мільйона ламп, на Львівщині – 1,1 мільйона, на  Харківщині – 860 тисяч, на Одещині – 810 тисяч, на Вінниччині – 730 тисяч,  на Черкащині – 510 тисяч.

Загалом програма охопила 23 тисячі населених пунктів.

Однак Укрпошта з 22 березня скорочує кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи розжарювання на економні енергоощадні LED-лампи. Й вже з 1 травня обміняти лампи можна буде у 23 відділеннях в обласних центрах.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень в застосунку "Дія". Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення" – наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, програма з обміну ламп стартувала 30 січня в обласних центрах та у великих містах, а з 25 лютого поширилася на села. 

Зазначимо, за перший день в додатку "Дія" українці замовили 300 тисяч LED-ламп, безплатно обміняти які можна у відділеннях Укрпошти. Загалом за два тижні українці обміняли 5 мільйонів ламп.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.