Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 22 березня 2023, 13:32

Почесним громадянам Львова планують щомісяця платити 15 тисяч гривень

Львів

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про збільшення розміру щомісячних виплат для почесних громадян Львова.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 3 березня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують внести зміни до рішення міськради від 28 лютого 2008 року № 1579 "Про затвердження Положення про почесні відзнаки територіальної громади м. Львова".

Зокрема, йдеться про збільшення щомісячної виплати особам, яких обрали почесними громадянами Львова, з 5 000 до 15 000 грн.

"З метою посилення соціального захисту осіб, яким присвоєно звання "Почесний громадянин міста Львова", почесним громадянам міста Львова може бути встановлена щомісячна виплата у розмірі 15 000 грн відповідно до розпоряджень Львівського міського голови" – йдеться в проєкті ухвали. 

Звання "Почесний громадянин міста Львова" надається за тривалі зусилля, що увінчалися вагомим успіхом на користь міста і його мешканців, сприяли підняттю престижу Львова. Станом на сьогодні людям, які мають це звання, може бути встановлена щомісячна виплата у розмірі 5 000 грн відповідно до розпоряджень міського голови Львова.

Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, через війну, інфляцію, підвищення цін на продукти харчування, вартості житлово-комунальних послуг, медичних послуг, психологічні стреси, у Львові пропонують підвищити розмір щомісячної виплати Почесним громадянам міста Львова до 15 000 грн.

"Почесні громадяни міста Львова користуються пошаною мешканців міста. Підвищення розміру щомісячної виплати посилить їх соціальний захист, покращить матеріально-побутові умови проживання. Це також стане виявом поваги влади та громади міста до осіб, яким надано звання "Почесний громадянин міста Львова".

Своєю чергою підвищення розміру щомісячної виплати підвищить довіру до влади міста зі сторони Почесних громадян міста Львова, стимулюватиме їх до нових звершень на користь львівської громади, до активізації зусиль для підвищення авторитету Львова на державному і міжнародному рівнях" – вказано у документі.

Як пояснив сьогодні представник виконавчої влади під час засідання комісії фінансів Львівської міської ради, яка підтримала це рішення, допомогу виплачуватимуть шести Почесним громадянам міста Львова. Це екснардеп від НРУ, академік НАН України Ігор Юхновський, перекладач і письменник Андрій Содомора, письменник Ігор Калинець, митрополит Львівський Православної Церкви України Макарій (Малетич), проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович та глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Відмовилися від виплати Святослав Вакарчук та співачка Руслана.

Зазначимо, у 2019 році "Львів'янином року" став заступник командира 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Євген Кураш, Почесними громадянами міста Львова – глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівський Православної Церкви України Макарій та митрополит Філарет.

Додамо, у березні цього року депутати Львівської міськради затвердили ухвалу про запровадження почесної відзнаки "За честь і звитягу". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.