Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква Михаїла у Ісаї

tourturka.in.ua

Четвер, 30 березня 2023, 11:25

На Самбірщині відреставрують дерев'яну церкву кінця XVII століття

церква Михаїла у Ісаї

Дерев’яну церкву Святого Михаїла в селі Ісаї планують відреставрувати за 3,4 мільйона гривень.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА оголосив тендер у системі ProZorro на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Св. Михаїла в селі Ісаї Самбірського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2024 року.

Аукціон стартує сьогодні, 30 березня, а початкова вартість закупівлі становить 3 433 273 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі мають відреставрувати всі дерев'яні конструкції, встановити захист від блискавок та пожеж, пофарбувати, здійснити необхідні електромонтажні роботи.

Зазначимо, дерев’яна церква Святого Михаїла – збудована 1663 року майстром Іллею Пантелеймоном. У 1801 році відбулася реконструкція церкви. Будівля належить до небагатьох нині зразків церкви з криласом.

Разом із дзвіницею, що датується 1722 роком, церква входить до пам'яток архітектури національного значення. Дзвіниця давніше слугувала брамою для входу на церковне подвір'я.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.