Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лабораторія

Фб ЗУСДМЦ

Четвер, 23 березня 2023, 14:43

У одній з лікарень Львова відкрили лабораторію молекулярно-генетичних досліджень

лабораторія

У ЗУСМДЦ запрацювала перша на заході України лабораторія молекулярно-генетичних досліджень.

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили лабораторію молекулярно-генетичних досліджень, яка виконуватиме імуно-генетичні обстеження для пацієнтів до і після трансплантації, а також для дітей, у яких діагностували злоякісні захворювання кровотворної та лімфоїдної тканини.

"Нова генетична лабораторія – унікальна на заході України, адже створена як структурний підрозділ лікарні для потреб пацієнтів закладу. Проте за потреби може виконувати дослідження біоматеріалу і пацієнтів з інших лікарень. Новітні методи генетичної діагностики, які будуть проводити у Центрі, досі були доступні лише у референс-лабораторії Києва або за кордоном" – зазначили у лікарні.

Лабораторію розмістили у відремонтованих та адаптованих приміщеннях. Весь проєкт вартує понад 4 млн. грн.

"Створення підрозділу генетики і HLА-типування продиктовано передовсім розвитком трансплантології у нашому Центрі. Ми розпочали, і продовжуємо це робити досить успішно, трансплантації нирки і кісткового мозку. На сьогодні у Центрі проведено близько 10 пересадок нирки і 5 аутологічних пересадок стовбурових клітин. Тож можна сказати, що мотивацією для нас є наші пацієнти, які потребують специфічного лікування. І ми намагаємось це їм забезпечити" – зазначив директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.