Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 27 березня 2023, 10:51

Торік у понад тисячі мешканців Львівщини виявили туберкульоз

медичний заклад у Львові

У 2022 році в області у 1062 осіб виявили різні форми туберкульозу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого року на території Львівської області у 1062 осіб виявили різні форми туберкульозу. Зокрема, з них туберкульоз легень зафіксували у 908 людей, позалегеневу форму туберкульозу – у 112 осіб та міліарний туберкульоз – у 31.

"Симптомами туберкульозу є: кашель більше 2-х тижнів, кровохаркання, підвищена втомлюваність та слабкість, підвищена пітливість, особливо вночі, зменшення ваги тіла з невизначених причин, підвищення температури тіла (має значення навіть незначне підвищення – до 37 – 37,2°С), задишка при незначному фізичному навантаженні та біль у грудній клітці" – розповів гендиректор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

Крім цього, за цей рік вперше виявлено туберкульоз у 7 дітей, з них 1 дитина до року. Серед захворюваності переважає чутливий інфільтраційний туберкульоз, зареєстровано 1 випадок туберкульозу кісток і у 2 випадках підтверджено СНІД-асоційований туберкульоз.

Зазначимо, туберкульоз – це інфекційне бактеріальне захворювання, спричинене мікобактерією туберкульозу, яка найчастіше вражає легені. Туберкульоз передається краплинним шляхом від людини з активною респіраторною формою до людини.

Найчастіше до груп ризику належать: особи, які мали контакт з хворим на туберкульоз або раніше хворіли на цю нього, люди з захворюванням, які призводять до зниження імунітету (ВІЛ, цукровий діабет, онкозахворювання), особи з хронічними захворюваннями дихальної, травної та ниркової системи, медичні працівники, військовослужбовці, працівники металургійної галузі, курці, мігранти, люди, які перебувають в місцях позбавлення волі, особи, які зловживають алкоголем чи вживають наркотики, а також люди без визначеного місця проживання.

Додамо, станом на початок квітня 2020 року у Львівській області зареєстрували 1 027 хворих на туберкульоз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.