Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лисиця

cherk-consumer.gov.ua

Понеділок, 27 березня 2023, 10:14

На Стрийщині зафіксували сказ у тварин

лисиця

Через збільшення кількості лисиць у Стрийському районі зафіксували випадки сказу.

Про це повідомила пресслужба Стрийської міської ради.

На території Стрийського району цього місяця зафіксували випадки сказу у тварин через особливо великий ріст популяції рудої лисиці. Зокрема, її чисельність зросла протягом минулого року.

Через це з 25 березня по 24 квітня (у світловий день середи, суботи та неділі) на Стрийщині будуть проводити біотехнічні заходи з регулювання чисельності хижаків в мисливських угіддях.

Мешканців прилеглих населених пунктів попереджають про звуки пострілів.

За словами головної спеціалістки Держпродспоживслужби у Львівській області Юлії Сторчак, цьогоріч сказ виявили уже у 9 лисиць, 8 собак та 1 кота. Це майже половина від торішньої статистики.

Вона пояснила, що через воєнний стан заборонено розкидати з літальних апаратів ліки проти сказу так, як це робили раніше, тому єдиним способом побороти хворобу – це вакцинація домашніх тварин.

Додамо, на початку січня у селі Доброгостів Дрогобицького району в домашньої собаки виявили захворювання на сказ, а наприкінці місяця сказ діагностували у домашньої собаки на території Городоцької ОТГ.

У лютому сказ у тварини виявили на території Яворівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.