Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Beyond Borders Academy

google.com

Прес-реліз,   Вівторок, 28 березня 2023, 12:36

Beyond Borders Academy – навчання лідерству та міжнародній співпраці

Beyond Borders Academy

Beyond Borders Academy – це спільна ініціатива чотирьох організацій: Fundacji Kościuszkowskiej, Fundacji Pogranicze, Stowarzyszenia Folkowisko i Fundacji Szkoła Liderów.

Засновники академії є живими прикладами того, як харизма, мотивація та цілеспрямованість можуть привести до великого успіху. Набір триватиме до 5 квітня.

Форма набору доступна за посиланням:

https://crm.szkola-liderow.pl/node/70?fbclid=IwAR0f-nCa4XnnianOy8MUJ67HqHtHMB7ipfBVhRpbxIw5REd4QVb0kNzOAlI#overlay-context=node/70

Beyond Borders Academy – це школа для молодих, активних лідерів з Білорусі, України та Польщі, які ставлять високі цілі та не бояться міжнародної співпраці.

Через кілька днів після річниці початку війни в Україні ці чотири організації вирішили підтримати молодь з України та Білорусі, а також з Польщі, даючи їм простір для розвитку. Академія Beyond Borders Academy буде навчати:

- осіб віком 18-26 років бути лідерами, діяти на благо місцевої громади, а також мати бажання розширювати сферу своєї діяльності,

- людей, які не бояться міжнародної співпраці, а навіть хочуть черпати з неї, щоб будувати транскордонні мости порозуміння між Польщею, Білоруссю та Україною,

- люди, які мають ідеї для власних проектів, спрямованих на покращення життя інших людей,

- люди, які відкриті до навчання англійською мовою.

«Я родом із Любачува, маленького містечка на Підкарпатті. Там я починав свою кар’єру, а потім крок за кроком прагнув бути там, де є зараз. 10 років я був дипломатом у США та Ізраїлі, а зараз я президент і виконавчий директор Фундації «Костюшко». Ми заснували Beyond Borders Academy, щоб показати — часто на прикладі засновників — що те, з чого ви починаєте, не повинно бути обмеженням і навіть може бути хорошим інструментом для роботи поза визначеними особистими рамками, треба не боятися виходити за межі шаблонів, - каже Марек Скулімовський з «Фундації Костюшко».

Незвичайна академія

«Це не звичайна школа, де учні сидять за партами і конспектують. Beyond Borders Academy фокусується на практиці та конкретних знаннях. Тому план дій не обійшовся без навчальних візитів, завдяки яким студенти BBA матимуть можливість зустрітися з досвідченими лідерами, від яких вони отримали знання та мотивацію. Ці конвенції також є практичним уроком транскордонної співпраці, співпраці між поколіннями та можливістю вийти за рамки своїх звичок. Наша мета — не лише передавати знання, а й виховувати в молодих лідерах дух дії. Тому ми вирішили профінансувати міні-проект, який вони винайдуть під час навчання на BBA», - каже Марцін Піотровскі, президент асоціації Folkowisko.

Організатори фокусуються на лідерстві, моральних цінностях, способах адаптації до змін та доброї міжнародної співпраці. Різноманітна сфера інтересів і діяльності потенційних студентів має бути рушійною силою навчання.

Студентський «Профіль»

Під час конференції яка мала місце напередодні Дарія Кушлік з Асоціації Folkowisko представила «аватари», тобто потенційні профілі студентів Beyond Borders Academy

СОФІЙКА

Це молода активна активістка з Білорусі, яка через ситуацію в своїй країні

вирішив переїхати до Польщі. Софія займалася громадською діяльністю у своїй країні,

культурно-екологічний напрям. Переїжджаючи до Польщі, дівчина не хотіла втрачати потяг до

діяльності, а до речі, хотіла допомогти й своїм землякам, які проживають у Польщі, тому

вирішив відкрити мовну школу в Познані. Шукаючи допомоги, вона натрапила на оголошення BBA.

ПЕТРО

Студент, який на початку війни зголосився допомагати на вокзалі в Перемишлі, там він познайомився з людьми з усього світу, відчув енергію допомоги та дії. Тому, що мене цікавить хіп-hop вирішив створити міжнародний музичний фестиваль, на який хоче запросити артистів з

Польщі, Білорусі та України.

НАСТЯ

Львівська активістка, яка на початку війни організувала у своїй школі гуманітарний табір,

а тепер хоче ініціювати створення центру арт-терапії для дітей та підлітків.

Настя хоче, щоб центр був багатомовним, тому шукала організації в групах у Facebook,

які допомагають у розвитку транскордонних проектів. Їй також потрібні ресурси, які вона хоче шукати із закордонними партнерами, бо в Україні призупинено кошти на культуру та мистецтво. І так вона натрапила на профіль BBA.

Це історії студентів, які потрапили до Beyond Borders Academy.

Набір до Академії стартує 15 березня і триватиме до 5 квітня. Деталі програми можна знайти на веб-сторінках організаторів, тобто Фундації Костюшко, Школи лідерів, Фундації Pogranicze та Асоціації Folkowisko.

Радимо Вам слідкувати за Beyond Borders Academy у Facebook.

Програма

- Заняття практичні. Ми проводимо їх активно, використовуючи досвід учасників. Ми пропонуємо тренінгові ігри, командну роботу, групові дискусії, інтерактивні презентації – це відправна точка для роздумів про власну роль лідера, про свій вплив на інших і натхнення для розвитку чи набуття нових компетенцій. Майстерні дозволяють набути їх на практиці в сприятливих умовах.

Практична частина навчання складається із зустрічей та семінарів під час навчальних візитів. Співпраця з тьютором під час зустрічей та між ними дозволить вам зробити висновки з тренінгів та візитів і втілити їх у власну практику та спланувати розвиток лідерства.

Після навчальної частини учасники BBA матимуть можливість попрацювати разом над реалізацією проекту, який вони разом готуватимуть.

Заняття в рамках проекту проводитимуться англійською мовою.

Програма навчання включає:

-        дві інтенсивні п’ятиденні конференції в поєднанні з навчальними візитами до місць, які показують, як може виглядати співпраця через або поза кордоном. Загалом це 10 днів навчання лідерству та співпраці на практиці.

Дві онлайн події:

— інавгурація програми, яка познайомить із темою та способом роботи в програмі, дозволить зустрітися з надихаючим гостем – експертом у сфері лідерства та перспективами для регіону, дасть можливість усім учасникам пізнати один одного,

— онлайн-практикуми між тренінгами – лекції та заняття, присвячені перспективам Центральної та Східної Європи.

Міні-проекти

Після завершення навчання в Beyond Border Academy ініціатори запросять учасників до реалізації спільних проектів. Буде оголошено конкурс міні-грантів, тобто можливість реалізації оригінального проекту, який повністю оплачуватимуть організатори. Проекти мають охоплювати, наприклад, такі питання, як: освіта, культурна дипломатія, культура та мистецтво, місцевий соціальний розвиток, клімат/екологія, міжрегіональна співпраця з різними соціальними групами.

Репетиторство

Робота з тьютором у малих групах (групове тьюторство) посилює виконання лідерських ролей і підтримує учасників у розвитку лідерства. Під час тренінгів буде 4 зустрічі в групах репетиторів і одна онлайн-зустріч між сесіями.

Важливі дати

Кінцевий термін подачі заявок: 5 квітня 2023 року

Оголошення списку осіб, які приймаються до ББА: початок травня 2023 року

Урочиста інавгурація Beyond Borders Academy (он-лайн зустріч): 24 травня 2023 р.

Семінар - Тренінг з лідерства та співпраці + навчальний візит до Гораєць: 4 - 10 червня 2023 р.

Онлайн-практикум: 2 серпня 2023 р

Воркшоп - Співпраця, проект, лідерство на практиці + навчальний візит до Краснограду: 10 - 16 вересня 2023 р.

Репетиторство – зустрічі: чотири під час навчальних сесій, одна онлайн у липні/серпні та одна онлайн наприкінці проекту – грудень 2023 року.

Конкурс міні-проектів: вересень - грудень 2023р

Участь у програмі безкоштовна.

Нагадаємо, Фонд Костюшко передав для Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького професійні зволожувачі та осушувачі повітря, генератори озону та продовжувачі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.