Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

літній майданчик у Львові

Четвер, 30 березня 2023, 10:48

У Львові з квітня стартує сезон літніх майданчиків

літній майданчик у Львові

З 1 квітня у місті розпочинають розміщувати літні майданчики.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З суботи, 1 квітня, у Львові розпочинається сезон літніх майданчиків, який триватиме до 1 листопада. Наразі процес видачі дозволів на розміщення відкритих літніх майданчиків все ще триває, зазвичай, щороку видають до 500 таких дозволів.

"Літній майданчик є сезонним об’єктом, який функціонує з 1 квітня до 1 листопада. Відтак до 1 квітня до нас звертаються власники відкритих майданчиків на отримання дозволів на розміщення.

Якщо майданчик вже функціонував у минулі роки, і вже вийшов термін дії дозволу (видається терміном на 1-3 роки), то власник звертається за продовженням цього терміну, тут процедура простіша.

Якщо ж майданчик вперше почне роботу, то власник спочатку звертається до нас за архітектурно-художніми вимогами, на їх основі розробляє проєкт. Якщо йдеться про розміщення у центральній частині міста, то цей проєкт погоджують ще з управлінням охорони історичного середовища, після чого знову звертаються до нас за дозволом. Ми видаємо паспорт функціонування майданчика, і вже з цим документом слід звернутися в управління комунальної власності для укладення договору оренди" – пояснили в управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради.

Нагадаємо, у 2022 році у Львові дозволили відкрити літні майданчики з 25 березня та скасували для власників орендну плату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.