Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фіктивні документи

Середа, 29 березня 2023, 13:38

На Львівщині повідомили про підозру керівнику ГО, який переправив за кордон 24 ухилянтів

фіктивні документи

Чоловік допоміг незаконно переправити через кордон 24 військовозобов'язаних чоловіків як водіїв-волонтерів від громадської організації.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику громадської організації, мешканцю Самбірського району, якого затримали ще на початку березня цього року і який допоміг незаконно переправити через кордон 24 військовозобов'язаних за допомогою фіктивних даних.

"27-річний мешканець Самбірського району у воєнний час сприяв військовозобов’язаним громадянам в організації незаконного перетину державного кордону України, вносячи неправдиві відомості до систем, які надають таку можливість. Після виїзду за межі України 24 таких осіб назад не повернулись, а залишились за кордоном" – наголосили у поліції.

Як пояснили у прокуратурі, підозрюваний складав і подавав відповідні документи до Львівської ОВА, де просив дозвіл на виїзд за межі країни призовника як волонтера від громадської організації. 

Після отримання дозволу, відомості про військовозобов’язаного вносились у систему "Шлях". Таким чином призовники безперешкодно виїжджали за кордон під виглядом водіїв-волонтерів від його громадської організації. 

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ, ч. 1 ст. 336 (Службове підроблення) ККУ та ч. 3 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) ККУ.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному, – позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, як повідомляли Варіанти раніше, йдеться про Михайла Міхняка, вчителя, ексдепутата Рудківської міської ради від партії Укроп, засновника, бенефіціара та директора ГО "Корпус сприяння армії", який представляється також як помічник на громадських засадах заступника голови Львівської облради Юрія Холода.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.