Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Четвер, 30 березня 2023, 12:55

На Львівщині ексмера засудили до дев'яти років ув'язнення за хабар в мільйон гривень

судова справа

Львівський суд залишив без змін вирок ексмеру Миколаєва, який отримав хабар у мільйон гривень від харківського підприємця.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок, яким колишнього міського голову та двох його підлеглих визнано винними в одержанні хабаря у 1 млн грн.

Зокрема, колишнього посадовця засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а колишніх працівників міськради – до 8 років з конфіскацією майна кожного. Також вони позбавлені права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки.

"Міський голова однієї із міськрад Львівщини та двоє його працівників одержали більш як 1 млн грн хабаря. Неправомірну вигоду вони одержали від директора одного із харківських товариств. Останній мав намір збудувати завод на території, яка належала до комунальної власності цієї міської ради.

За гроші засуджені обіцяли прийняти всі необхідні рішення для того, щоб продати їм бажану земельну ділянку через аукціон, вдвічі дешевше ринкової вартості. Окрім цього, вони запевняли, що зможуть забезпечити зниження інвестиційного зобов’язання на будівництво удвічі" – наголосили у прокуратурі.

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Наразі вирок вступив у законну силу.

Зазначимо, йдеться про колишнього міського голову Миколаєва Ігоря Хімчака, якого викрили на хабарі у 2013 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.