Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква Михаїла у Ісаї

tourturka.in.ua

Вівторок, 18 квітня 2023, 12:20

Дерев'яну церкву кінця XVII століття на Самбірщині відреставрують за понад три мільйони гривень

церква Михаїла у Ісаї

Дерев’яну церкву Святого Михаїла в селі Ісаї відреставрує за 3,4 мільйона гривень львівська фірма.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА провів тендер у системі ProZorro на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Св. Михаїла в селі Ісаї Самбірського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2024 року.

Аукціон стартував 31 березня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТОВ "Креативна фабрика Вікторія" з пропозицією у 3 428 514 грн, яку й оголосили переможцем.

Початкова вартість закупівлі становить 3 433 273 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі мають відреставрувати всі дерев'яні конструкції, встановити захист від блискавок та пожеж, пофарбувати, здійснити необхідні електромонтажні роботи.

Зазначимо, дерев’яна церква Святого Михаїла – збудована 1663 року майстром Іллею Пантелеймоном. У 1801 році відбулася реконструкція церкви. Будівля належить до небагатьох нині зразків церкви з криласом.

Разом із дзвіницею, що датується 1722 роком, церква входить до пам'яток архітектури національного значення. Дзвіниця давніше слугувала брамою для входу на церковне подвір'я.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Креативна фабрика "Вікторія" зареєстрована у Львові з 2015 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевими власниками фірми є мешканці смт Рудне –Анатолій Богач і Наталія Проданчук. Розмір статутного капіталу підприємства становить 15 000 грн.

Богач також має ще одну будфірму, яку створив у 2020 році у Львові, – ТОВ "Львівська ротонда".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.