Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Козицького

Середа, 5 квітня 2023, 13:32

Козицький щомісячно преміюватиме покращені послуги своїх чиновників

Максим Козицький

Чиновники Львівської ОВА щомісяця отримуватимуть понад 5 тисяч премії згідно з програмою покращення якості надання публічних послуг на 2023 рік.

Про це повідомила Львівська ОВА на запит Варіантів.

Наприкінці минулого року начальник Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження, яким постановив спрямувати 60 млн грн з обласного бюджету на Програму покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2023 рік.

Ця програма спрямована на забезпечення ефективної та якісної діяльності органів виконавчої влади – йдеться про утримання будівлі адміністрації та збільшення заробітної плати державних службовців в апараті та структурних підрозділах Львівської ОВА як надбавка за інтенсивність праці.

"За кошти Програми з обласного бюджету на 2023 рік середньомісячний заробіток кожного працівника органів виконавчої влади може зрости на 5 200 грн, що дасть змогу частково наблизити його до рівня середньої зарплати працівників органів місцевого самоврядування (у 2022 році середньомісячний заробіток працівника органу місцевого самоврядування становив понад 20 тис. грн)" – вказано у пояснювальній записці до програми.

Також 1 млн грн з фінансування програми спрямують на поточне утримання адміністрації, що зараз становить 111 грн на одного працівника в місяць.

Як наголошують у Львівській ОВА, цих коштів є недостатньо для придбання господарських і канцелярських товарів, оплати комунальних послуг та обслуговування техніки. Завдяки Програмі покращення якості надання публічних послуг цьогоріч утримання адміністрації збільшиться на 107 грн в розрахунку на одного працівника.

Зазначимо, станом на кінець лютого 2023 року загальна кількість посадовців у Львівській ОВА становить 751.

Згідно з програмою, 59 млн грн підуть на забезпечення матеріальної підтримки працівників Львівської ОВА, а 1 млн грн спрямують на:

- придбання матеріалів, предметів, обладнання, надання послуг та інші видатки з поточного утримання;

- оплату комунальних послуг і енергоносіїв, відряджень, сплату штрафів, пені, судових зборів тощо.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету Львівщини на 2023 рік, у який заклали понад 2 млрд грн на реалізацію обласних програм. 

Тоді ж стало відомо, що 60 млн грн з цієї суми виділили на Програму покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2023 рік, з якої виплачуються премії чиновникам Львівської ОВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.