Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 6 квітня 2023, 13:17

У Львові планують збільшити тарифи на паркування

паркування у Львові

У міськраді пропонують підняти тарифи на паркування у Львові та зробити його платним у всіх зонах й у вихідні дні.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львівській міськраді зареєстрували проєкт ухвали для розгляду на найближчому засіданні сесії, згідно з яким у місті планують змінити тарифи на паркування.

Як пояснили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради, це рішення зумовлене збільшенням розміру мінімальної зарплати та, відповідно, підвищенням ставок паркувального збору, який оператори паркування сплачують до міського бюджету, а також зростанням інших витрат операторів паркування.

"Якщо не змінити тарифи, то через нерентабельність оператори паркування можуть відмовитися від такої діяльності. І тоді міський бюджет може недоотримати кошти, що надходять від паркувального збору. А минулого року цей платіж склав 25,6 млн грн" – пояснили у міськраді.

Відповідно до проєкту ухвали, тарифи на паркування можуть змінитися так: на закритому та на відведених майданчиках в 1-й паркувальній зоні ціна може зрости на 10 грн, у 2-4 зонах паркування – на 5 грн, у 5-й паркувальній зоні – на 10 грн, на майданчиках для платного паркування туристичного транспорту (незалежно від місця розташування) – на 20 грн.

Також паркування може стати платним у всіх зонах і у вихідні дні. Водночас з 20:00 до 8:00 год паркувати автівки на відкритих майданчиках можна буде безкоштовно.

Для мешканців будинків, що прилягають до паркувальних майданчиків, і надалі діятимуть пільгові абонементи на паркування. Їх вартість може зрости на 20% – з 590 грн до 710 грн за місяць та з 1400 грн до 1820 за пів року.

Додамо, у Львові для переселенців діють пільгові тарифи на паркування.

Також з червня 2022 року у місті підняли тарифи з евакуації авто на штрафмайданчики. Тепер мінімальна вартість однієї послуги з евакуації складає понад дві тисячі гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.