Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Четвер, 6 квітня 2023, 14:21

На Львівщині за місяць продали понад 200 гектарів землі

земельна ділянка

Середня вартість 1 га землі в області становить близько 65 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

За березень на території Львівської області в рамках ринку землі продали 199 земельних ділянок – паїв загальною площею 207 га. Натомість за період повномасштабної війни в області продали 919 паїв загальною площею понад 1,1 тис. га.

Як пояснила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман, середня вартість гектара на Львівщині становить близько 65 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні в 1,5 раза.

"Всього, з моменту скасування мораторію на відчуження сільськогосподарських земель, з 1 липня 2021 року, в області продали 1510 таких наділів, площею 1,9 тис. га, що становить менш як 1% від площі усіх проданих паїв по Україні" – зазначила Тетяна Гетьман.

Регіони з найдорожчим ринком землі за весь період його функціонування (за середньою вартістю 1 гектару проданого паю): Київщина (123,88 тис. грн), Івано-Франківщина (66,53 тис. грн) та Львівщина (65,26 тис. грн).

Додамо, з 1 липня 2021 року в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів. А з наступного року, окрім громадян, зможуть купувати паї й юридичні особи, при чому обмеження для двох категорій осіб буде вже становити 10 000 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.