Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 6 квітня 2023, 13:40

Посадовці Львівської митниці організували схему отримання хабарів за ввезення товарів

хабар

Начальник одного із відділів митниці та двоє інспекторів митного поста "Краківець" разом зі спільником вимагали хабарі за ввезення товарів в Україну.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Правоохоронці, за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури, викрили та повідомили про підозру в.о начальника одного із відділів та двом інспекторам митного поста "Краківець" Львівської митниці, а також мешканцю Львівщини за фактами одержання хабарів.

"Посадовці разом із місцевим мешканцем налагодили схему одержання хабарів. Чоловіки встановили так звану "таксу" та отримували неправомірну вигоду від громадян, які ввозили товари широкого вжитку на територію України. За ці гроші підозрювані обіцяли не створювати штучних перешкод при перетині кордону.

Хабарі посадовці приносили на зберігання своєму спільнику – цивільній особі, яка не працює на митниці. Останній завжди перебував біля своїх спільників та завідував всією так званою "касою" – наголосили у прокуратурі.

Поліція задокументувала неодноразове одержання посадовцями хабарів.

Наразі триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тривання під вартою, а також відсторонення службовців від займаних посад.

Нагадаємо, наприкінці березня правоохоронці затримали держінспекторку митного поста "Яворів", яка отримала хабар від голови благодійного фонду.

Додамо, 10 лютого СБУ та ДБР провели спільні обшуки на Львівській митниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.