Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

П'ятниця, 7 квітня 2023, 13:02

На Львівщині стартували суспільно корисні роботи для безробітних

Центр зайнятості

У лютому в області до суспільно корисних робіт залучили 36 безробітних, що зареєстровані у центрі зайнятості Львівщини.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на сьогодні, починаючи з лютого цього року, в рамках проєкту "Армія відновлення" у Львівській області взялися до виконання суспільно корисної праці перші 36 безробітних.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, половина активістів плетуть маскувальні сітки, 9 осіб виконують роботи з підтримання у готовності цивільних захисних споруд і пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття, 4 – працюють над задоволенням потреб ЗСУ, 3 – займаються заготівлею дров, решта – надають допомогу населенню, передусім особам з інвалідністю, краянам похилого віку, хворим.

"У період залучення до суспільно корисних робіт за особою зберігається статус безробітного, а оплата праці проводиться із джерел Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. При цьому заробітна плата за повний місяць виконання такої роботи не може бути меншою за мінімальний розмір" – заявив Василь Барилюк.

Наразі укладені договори про проведення суспільно корисних робіт з 15 суб‘єктами господарювання, зокрема комунальними підприємствами "Кам‘янкаводоканал", "Будинок воїна" (Червоноград), "Сокальжитлокомунсервіс", "Радехівське водоканалізаційне господарство", "Белзкомунсервіс", "Добросинсько-Магерівське УЖКГ" та ін.

Також долучилися до організації суспільно корисних робіт АТ "Львівська залізниця", Новороздільська та Сколівська міські, Заболотцівська та Грабовецько-Дулібська сільські ради.

Нагадаємо, раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький затвердив перелік суспільно корисних робіт, для яких залучатимуть безробітних, що зареєстровані у центрі зайнятості області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.