Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр зайнятості

Вівторок, 21 лютого 2023, 16:00

На Львівщині для безробітних затвердили перелік суспільно корисних робіт

Центр зайнятості

Максим Козицький затвердив перелік суспільно корисних робіт, для яких залучатимуть безробітних, що зареєстровані у центрі зайнятості області.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 62/0/5-23ВА від 15 лютого 2023 року.

Максим Козицький затвердив організацію трудової повинності та суспільно корисних робіт на території Львівської області впродовж 2023 року.

"З метою залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності, зобов'язую затвердити перелік суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану із залученням зареєстрованих безробітних у Львівській області на 2023 рік" – йдеться у розпорядженні.

Зокрема, цьогоріч безробітних з центру зайнятості залучать до таких робіт:

-  розчищення узбіч залізничних колій косіння трави, вирубка кущів та дерев вздовж залізничної колії;

- фасування гуманітарної допомоги, плетіння маскувальних сіток;

- роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття;

- заготівля дров для опалювального сезону;

- упорядкування, відновлення та розчищення канав, ровів біля об’єктів інфраструктури;

- упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, річищ річок, укріплення дамб, мостових споруд;

- ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів;

- ремонт об’єктів, що використовуватимуться для військово-патріотичного виховання громадян;

- надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру;

- забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

Козицький доручив начальників районних військових адміністрацій спільно із головами сільських, селищних, міських рад тергромад Львівщини затвердити перелік груп працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт, їх орієнтовну чисельність та порядок взаємодії у разі їх утворення, а також замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт, де працюватимуть такі особи.

Львівський обласний центр зайнятості має забезпечити залучення безробітних, які перебувають на обліку, до суспільно корисних робіт та провести їм оплату праці за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Додамо, на початку лютого у Самборі затвердили перелік праці для засуджених до громадських робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.