Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декорування пасок

Фб ГО "Нескорені"

Понеділок, 10 квітня 2023, 10:13

У Львові встановили рекорд з масового декорування бойківських пасок

декорування пасок

У Львівському палаці мистецтв встановили рекорд України з декорування понад 1000 бойківських Великодніх пасок.

Про це повідомляє ГО "Нескорені".

У переддень католицького Великодня, 8 квітня, у Львівському палаці мистецтв встановили рекорд України з декорування понад 1000 бойківських Великодніх пасок, організатором якого виступила ГО "Нескорені".

Загалом захід відвідали близько 200 людей. Кожен, хто взяв участь у декоруванні пасок та викладенні з них символічного малого національного герба, також мав можливість взяти участь в акції "Донать на пташку – отримай паску" в рамках проєкту "1000 дронів для України".

Всі, хто зробив пожертву, забрав додому традиційну бойківську паску, а частину пасок-рекордсменок організатори відправили українським захисникам та переселенцям, всі інші паски будуть передані або відправлені громадянам, які зробили пожертву на суму від 300 грн на дрони в рамках акції.

Долучитись до ініціативи може кожен українець до 13 квітня включно.

"Акція триває, тому кожен, хто бажає підтримати захисників, може взяти участь у зборі коштів на дрони і в якості приємного подарунка отримати смачну великодню бойківську паску" – наголосив організатор та керівник ГО "Нескорені" Олександр Лабецький. 

Зазначимо, головним організатором події виступила ГО "Нескорені" в партнерстві з Львівською ОВА, Львівською обласною радою, КЗК ЛОР "Львівський палац мистецтв", та волонтерськими ініціативами – Міжнародним штабом допомоги українцям, ГО "Родина Героїв Небесної Сотні", БФ HOPЕ.ua, ГО "ВПО України", БФ "Громадська надія",  БФ "Волонтерська сотня Львова", БФ "Центр підтримки 125ТРО", ЛБФ "Солдатські матері – за нову армію" та організація "Дипломати".

Додамо, громадська організація ГО "Нескорені" працює з 2014 року і допомагає українським захисникам. З 2022 року до команди ГО "Нескорені" приєдналось багато ініціативної молоді, яка підсилила волонтерське крило організації. Сьогодні волонтери допомагають армії, цивільному населенню у зоні бойових дій та внутрішньо переміщеним особам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.