Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

Понеділок, 10 квітня 2023, 16:16

Нардепи бажають обмежити зарплати держчиновників задля виплат військовим

війна з Росією

Верховна Рада прийняла правку, яка дещо обмежує зарплату посадовців та має передбачати спрямування цих коштів на надбавки військовим.  

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 10 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №8312 щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних зі здійсненням заходів правового режиму воєнного стану з правкою, яка повертає скасовані виплати для військовослужбовців та силовиків, які не перебувають безпосередньо на фронті, однак шляхом обмеження зарплат топпосадовцям.

За це проголосували 254 депутати.

Ярослав Железняк пояснив, що прийнята правка повертає надбавку військовослужбовцям "шляхом економії на скороченні зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат)".

"І тут головне, щоб повернення надбавок спрацювало: скоріш за все потрібно змінювати бюджет. Обмеження на зарплати до 10 мінзарплат це дуже мала економія, навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн. Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули.

Поки правильно буде: "грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ/ДП обмежили до десяти розмірів мінімальної заробітної плати" – заявив Железняк. 

Зазначимо, що з лютого цього року Міноборони скасувало додаткову винагороду в 30 000 грн військовим та силовикам, які не перебувають у зоні бойових дій.

Доплата стосувалася широкого кола військовослужбовців та працівників силових структур, а також строковиків та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Натомість депутати Червоноградської міськради того ж місяця направили звернення до президента з проханням повернути цю доплату.

У березні цього року депутати Львівської облради два рази голосували про внесення цього питання у порядок денний, однак жодного разу воно не набрало необхідної кількості голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.