Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Четвер, 13 квітня 2023, 16:00

На Львівщині понад 60% вакансій є для представників робітничих професій

Центр зайнятості

Станом на початок квітня в області зареєстрували 3,6 тисячі безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на початок квітня в області зареєстрували 3691 безробітного, що на 1456 осіб менше, ніж на початок січня цього року – 5147 людей.

Загалом упродовж січня-березня цього року за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 9670 безробітних, яким запропонували 9330 вільних робочих місць і вакантних посад.

"На початку квітня спеціалісти служби зайнятості оперували інформацією про наявність 4571 пропозиції роботи, з яких 64% було для представників робітничих професій. Водночас неукомплектованими залишалися місця праці для лікарів різної спеціалізації, інженерів, бухгалтерів, економістів, інспекторів.

Найбільше варіантів працевлаштування зафіксовано для швачок (422), водіїв автотранспортних засобів (241), кухарів (139), касирів торговельного залу (126), продавців продовольчих товарів (114). Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10555,0 гривень. У середньому в області на одне вільне місце праці претендував один безробітний (на аналогічну дату торік було чотири)" – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

З-посеред безробітних домінували жінки (75,4%), 38,8% склали мешканці сільської місцевості, 29,3% – молодь віком до 35 років.

Нагадаємо, станом на початок січня в області зареєстрували 5,1 тисячі безробітних, 56% з них мають вищу освіту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.