Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

феєрверки

Середа, 12 квітня 2023, 11:23

В Україні заборонили продаж феєрверків та салютів

феєрверки

Верховна Рада підтримала законопроєкт, яким забороняється використання і продаж майже усіх видів феєрверків та салютів.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Вчора, 11 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №7438, яким забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард.

За це проголосували 290 народних депутатів.

"Рада прийняла в цілому №7438 – посилення контролю за використанням та обігом піротехнічних виробів (заборона салютів). І так, там норма про заборону феєрверків та салютів" – написав Железняк.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту, він покликаний запровадити обмеження продажу, передачі та використання піротехнічних виробів задля забезпечення здоров’я та безпеки як людей, так і тварин.

Зокрема, забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ, а також встановлено вікове обмеження щодо їх купівлі (16 років).

Також встановлюється регулювання використання й продажу сценічних піротехнічних виробів.

Нагадаємо, у грудні 2022 року у Львівській області заборонили використання та реалізацію піротехнічних виробів до кінця воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.