Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пожежний гідрант

zp.gov.ua

Четвер, 13 квітня 2023, 10:49

У Львові встановлять 20 наземних гідрантів

пожежний гідрант

У центрі міста розпочали заміну підземних вуличних пожежних гідрантів на наземні.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті вирішили встановити 20 наземних гідрантів задля полегшення роботи рятувальників під час гасіння пожеж. Перелік місць, де можливо замінити підземні вуличні гідранти на неземні, підготувало ГУ ДСНС Львівщини.

Як пояснив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, наземні гідранти значно зручніші для гасіння пожежі, і з їх допомогою можна набагато швидше під'єднати пожежні рукави до джерела води, відтак оперативніше загасити вогонь.

"Ми на кожній пожежі використовуємо гідранти, бо запасу води в автомобілі вистачає на 5 хв роботи, тому гідранти відіграють для нас вирішальну роль" – заявив Віталій Туровцев.

Однак, за його словами, у центральній частині Львова були зафіксовані часті випадки блокування автомобілями кришок люків підземних гідрантів, що взагалі унеможливлювало доступ до них.

Наразі у міськраді створили спеціальну комісію, до складу якої увійшли представники департаменту ЖКГ, департаменту міської мобільності, управління архітектури, Галицької РА, "Львівводоканалу" та представники ДСНС, яка перевірятиме визначені локації й на основі спільного обстеження прийматиме остаточне рішення про заміну гідранта. Гідранти, зазвичай, встановлюються на водопровідну мережу і змістити їх неможливо, адже для цього необхідно перекладати водогін.

Загалом у місті планують замінити декілька десятків із понад двох тисяч гідрантів.

"Ми спільно, комісійно, узгоджуємо місця, де є найбільша потреба в таких гідрантах і де це створює найменше проблем. Гідрант – це така сама споруда як і дорожній знак чи обмежувачі для паркування. Це об’єкт дорожньої інфраструктури, а не чиясь примха" – пояснив директор ЛМКП "Львівводоканал" Дмитро Ванькович.

Загалом на балансі "Львівводоканалу" знаходиться 2866 пожежних гідрантів, їх технічне обслуговування здійснюють працівники комунального підприємства.

Зазначимо, ще на початку лютого 2022 року ЛМКП "Львівводоканал" оголосило тендер на закупівлю 20 наземних гідрантів через звернення ДСНС Львівщини з проханням встановити саме наземні вуличні гідранти. Вартість одного наземного гідранта становить 45 780 грн, а переможцем тендеру стало ТзОВ "Науково-комерційне підприємство "Дніпро" (м. Дніпро).

Наразі 4 з 20 придбаних наземних гідрантів вже встановленні на вул. Листопадового Чину, 8, вул. Кость Левицького, 95 (сквер), пр. Свободи, 28, пр. Червоної Калини (поблизу "Центру Довженка").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.