Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

Фб Палацу мистецтв

Прес-реліз,   Четвер, 13 квітня 2023, 11:26

У Львові експонується виставка плакатів Миколи Коваленка

Львівський палац мистецтв

З 30 березня у Львівському палаці мистецтв експонується виставка плакатів українського графічного дизайнера Миколи Коваленка.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 30 березня у Львівському палаці мистецтв експонується виставка плакатів Миколи Коваленка – відомого графічного дизайнера, переможця міжнародних конкурсів та виставок, а вчора, 12 квітня, у Палаці мистецтв відбулося офіційне відкриття вернісажу та зустріч з кураторами з української та словацької сторони (Ольга Луковська та Володимир Бескід).

Крім цього, в заході взяв участь Почесний консул Ярослав Візняк та депутат обласної ради Юрій Мазур.

Микола Коваленко – український митець, який проживає у Братиславі, куди він декілька років тому переїхав з Києва. Попри те, що Словаччина стала для нього другим домом, художник є палким патріотом своєї Батьківщини.

Представлена експозиція у Львівському палаці мистецтв включає патріотичні, воєнні та соціальні плакати, виконані впізнаваною авторською мовою.

Композиції Миколи Коваленка лаконічні, символічні за змістом, прості у прочитанні, легко сприймаються і не потребують зайвих пояснень. Особливо вражають плакати воєнного часу. З початком повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року Микола Коваленко кожного дня створює плакат про війну, щоб привернути увагу світової спільноти до України. Автор дав обіцянку продовжувати цю практику доти, доки Україна не переможе.

Свою мистецьку діяльність художник трактує як внесок в інформаційну війну. Дизайнер розповідає, що найсильніше візуальне враження під час війни на нього справив чужий прапор на рідній землі. Тому у воєнних плакатах дуже часто зустрічаються композиції саме на цю тему.

Експонування виставки у Львові стало можливим завдяки підтримці словацького куратора Володимира Бескіда, директора галереї Яна Конярка у м. Трнава (Словаччина).

Додамо, Микола Коваленко закінчив Київську державну академію декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. З 2015 року живе і працює в Братиславі. Працював у рекламних агенціях та дизайн-студіях в Україні серед яких Saatchi&Publicis. Учасник багатьох міжнародних виставок та конкурсів. Отримав понад 150 нагород міжнародних фестивалів дизайну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.