Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А.Садового

П'ятниця, 14 квітня 2023, 12:03

Львівські депутати хочуть контролювати виконком крутія Садового

Андрій Садовий

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення комісії з питань діяльності виконавчого комітету та контролю за його рішеннями.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 квітня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують створити тимчасову контрольну комісію ради з питань діяльності виконавчого комітету, щоб контролювати дотримання членами виконкому законів України.

"Утворити тимчасову контрольну комісію ради з питань діяльності виконавчого комітету. Визначити головним завданням контрольної комісії – діяльність виконавчого комітету Львівської міської ради за період з моменту 01.01.2020 по 20.04.2023 року. Затвердити персональний склад тимчасової контрольної комісії ради з питань діяльності виконавчого комітету по 1 представнику від кожної фракції" – йдеться в проєкті ухвали. 

Згідно з документом, головою тимчасової контрольної комісії ради стане керівник фракції Голос Віталій Троць, членом комісії ради від фракції Варта буде Юрій Мартинюк, від фракції Європейська солідарність – Олексій Різник, від фракції Свобода – Руслан Кошулинський, від фракції Самопоміч – за згодою. 

Зазначимо, 14 березня виконком Львівської міськради затвердив рішення № 260 про умови стабілізаційного кредиту від ЄБРР для комунальних підприємств Львова без погодження з депутатами та профільною депутатською комісією.

За словами голови фінансової комісії міськради Наталії Шелестак, виконком перевищив свої повноваження, тому що всі рішення по кредитних угодах, згідно з законом, має ухвалювати сесія Львівської міськради.  

Цей кредит ЄБРР запропонував Львову для підтримки діяльності комунальних підприємств Львівської міськради в час війни в сумі 25 млн євро. З'ясувалось, що місто має сплатити 35 млн грн за обслуговування цього кредиту, ще не отримавши ні копійки самого кредиту, тому депутати на сесії 2 березня не затвердили його умови.

Додамо, 22 січня комісія фінансів Львівської міськради вирішила розділити кошти, які потрібні для обслуговування цього кредиту, на декілька траншів й виплатити його ЄБРР частинами. Тоді ж члени комісії погодили виділення з бюджету Львова 9,9 млн грн, які потрібно виплатити ЄБРР до квітня 2023 року. Щодо решти коштів, потрібних на сплату обслуговування кредиту, члени комісії рішення не приймали.

Натомість 30 грудня 2022 року депутати дали політичну згоду на отримання "стабілізаційного кредиту".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.