Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

система оповіщення

Середа, 19 квітня 2023, 12:17

На Львівщині лише 50% сіл охоплені системою оповіщення населення

система оповіщення

Наразі найменший процент охоплення оповіщенням населення в сільських громадах має Самбірський район.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на березень цього року, за інформацією комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради, відсоток охоплення оповіщенням у міських населених пунктах був 80%, у сільських – 57,3%.

Наразі найбільший процент охоплення оповіщенням населення в сільських громадах має Львівський район – 79%, найменший – Самбірський – 30%.

"На наступне засідання нашої комісії запросимо голів громад і з’ясуємо, яка їм необхідна допомога, щоб забезпечити системою оповіщення не тільки центри громад, а й всі населені пункти.

Життєво важливо, щоб в усіх селах люди чули сигнал "Повітряна тривога". Для цього закликаємо органи місцевого самоврядування брати участь у програмі "Безпечна Львівщина" і шляхом співфінансування створювати місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення" – наголосив голова комісії Назарій Сумало.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА, оповіщенням охоплено населення міст, містечок, сіл та селищ у 73 громадах.

Нагадаємо, на початку березня 2022 року в Україні запустили мобільний додаток, який повідомлятиме про повітряну загрозу, а про тривогу у Львові в соцмережах сповіщає виключно телеграм-канал "Оповіщення ЦЗ".

Станом на 24 лютого цього року, починаючи з 24 лютого 2022 року, сигнали оповіщення в області повідомили про 564 повітряні тривоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.