Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Краківець-Корчова

dpsu.gov.ua

Середа, 19 квітня 2023, 15:18

На Львівщині модернізують пункти пропуску з Польщею

Краківець-Корчова

В рамках програми ЄС в Україні модернізують частину пунктів пропуску.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мінітерство розвитку громад, територій та інфраструктури анонсувало вдосконалення частини українських пунктів пропуску в рамках програми ЄС Connecting Europe Facility – CEF.

"Зараз ми спільно з країнами-сусідами працюємо над реалізацією проєктів щодо розвитку/удосконалення пунктів пропусків у рамках програми CEF на 2021-2027 роки. Україна разом із країнами-сусідами подали спільні заявки на шість проєктів. Зокрема, йдеться про модернізацію залізничних, автомобільних пунктів пропуску (Медика – Мостиська, Ягодин – Дорогуськ, Гребенне – Рава-Руська, Корчова – Краковець та ін.) для збільшення їхньої пропускної спроможності" – заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, у травні 2022 року Єврокомісія представила План заходів щодо створення Шляху солідарності для допомоги Україні в експорті сільськогосподарської продукції, який, зокрема, передбачає, що програма ЄС Connecting Europe Facility – CEF буде ключовою для покращення транспортного сполучення між ЄС та Україною та налагодження експорту з України до ЄС через повномасштабну війну.

"Головний критерій для проєктів – їхня спрямованість на підвищення пропускної спроможності пунктів перетину кордону із відповідними країнами. Умови фінансування проєктів у рамках CEF – 50% вартості проєкту покриваються програмою CEF, решта 50% покриваються з власних джерел фінансування чи з допомогою міжнародних фінансових запозичень. Завдяки допомозі Європейської Комісії в рамках Шляху солідарності, відповідно до Спільної заяви, ухваленої у листопаді минулого року, Україні виділено 1 млрд євро" – пояснив Сергій Деркач.

Він додав, що вже протягом травня-червня 2023 року має бути оголошено, які саме заявки ухвалено.

Нагадаємо, у серпні 2022 року стало відомо, що у пункті пропуску "Краківець" планують запустити електронну чергу для вантажних автомобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.