Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня у Червонограді

Фб Анни Ярмоли

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:34

На Львівщині черги до психіатричних диспансерів можуть тривати більше року

лікарня у Червонограді

Просування черги на госпіталізацію пацієнтів до психіатричних диспансерів може тривати більше року.

Про це повідомляє "Ехо Червонограда".

Станом на сьогодні на території Львівської області склалася ситуація, що для людей з психічними відхиленнями, які не мають опікунів, черга на госпіталізацію до психіатричних диспансерів може тривати більше року.

Однак весь цей час люди, які мають відповідне захворювання, мають перебувати під наглядом і отримувати належну допомогу.

Одним з варіантів вирішення цієї проблеми, за словами заступника міського голови Володимира Коваля, є виділення коштів з місцевого бюджету для направлення пацієнтів громади у приватні заклади, хоча таких закладів є дуже мало й у них мало місць.

"Інший варіант – створити на базі вже нашого психіатричного диспансера дві палати для тимчасового утримання таких хворих, до моменту, коли підійде їхня черга на госпіталізацію" – заявив Коваль.

Наразі у міськраді Червонограда працюють над вирішенням питання щодо тимчасового прилаштування місцевих мешканців з психічними відхиленнями, що залишилися без опікунів, та планують залучити кошти з держбюджету.

Нагадаємо, на початку цього року відділення психоневрології у Червонограді, яке входило до складу обласного психоневрологічного диспансеру, об'єднали  з місцевою лікарнею.

Як пояснювала тоді депутатка Львівської обласної ради Анна Ярмола, у Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру немає всіх умов для підписання пакета з НСЗУ аби це відділення надалі працювало. Тому для того, щоб його не закрили психоневрологічне відділення вирішили повернути на баланс лікарні у Червонограді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.