Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Козицького

Понеділок, 24 квітня 2023, 12:03

Козицький розпочинає антитютюнову кампанію на Львівщині

Максим Козицький

Максим Козицький затвердив стратегію з контролю над тютюном в області на 2023-2026 роки та план заходів щодо її реалізації.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 221/0/5-23ВА від 10 квітня 2023 року.

Максим Козицький затвердив стратегію з контролю над тютюном у Львівській області на 2023-2026 роки та план заходів щодо її реалізації.

"З метою створення ефективного механізму міжсекторальної взаємодії щодо контролю над тютюном на обласному рівні та зменшення поширеності тютюнокуріння серед населення Львівської області зобов'язую затвердити Стратегію з контролю над тютюном у Львівській області на 2023-2026 роки. Затвердити План заходів щодо реалізації Стратегії з контролю над тютюном у Львівській області на 2023-2026 роки" – йдеться у розпорядженні.

Основними завданнями цієї стратегії є: 

- створення координаційного механізму контролю за дотриманням законодавства у сфері тютюнокуріння;

- посилення заходів з нагляду та контролю за дотриманням чинного антитютюнового законодавства;

- забезпечення механізму системного проведення інформаційних кампаній, заходів для інформування населення та медіазаходів з метою підвищення рівня обізнаності населення зі змінами в антитютюновому законодавстві, впливу тютюнових та нікотиновмісних продуктів та їх замінників на здоров’я людини;

- сприяння наданню допомоги у відмові від куріння.

У Львівській ОВА завдяки цій стратегії планують збільшити кількість заходів щодо сприяння наданню допомоги у відмові від куріння шляхом надання кваліфікованої медичної допомоги; впровадити заходи з діагностики та лікування залежності від тютюну на рівні первинної медико-санітарної допомоги; збільшити фінансування заходів і робіт, спрямованих на обмеження вживання тютюнових виробів.

Як йдеться в документі, у 2020 році серед осіб у віці 12 років і старше, звичку курити мали 17,3% населення Львівщини. 36% респондентів зазначали, що вони курять понад 20 років, майже кожний п’ятий курить від 16 до 20 років, серед початківців (тривалість куріння до 1 року) цю шкідливу звичку має 1% осіб. До 5 сигарет за добу викурює 26% курців, до 10 сигарет – 45%, а понад 20 сигарет – 1% респондентів. У 2020 році в області від злоякісних новоутворень трахеї, бронхів та легенів померло 613 осіб.

Також Козицький доручив створити робочу групу щодо координації заходів з контролю над тютюном на Львівщині, керівником якої призначив свого заступника Івана Собка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.