Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сільське господарство Львівщини

Понеділок, 24 квітня 2023, 15:57

Аграріїв Львівщини профінансують на майже два мільйони гривень з обласного бюджету

сільське господарство Львівщини

Сільгоспвиробники області отримають ще 1,7 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У п'ятницю, 21 квітня, комісія з визначення одержувачів фінансової підтримки Львівської обласної ради прийняла рішення виділити з обласного бюджету 1,7 млн грн аграріям в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки,

Це рішення комісія прийняла після того, як розглянула 14 заявок від сільськогосподарських виробників.

"Майже 400 тис. грн підуть на відшкодування відсотків за договорами лізингу. Це означає, що 8 одиниць сільськогосподарської техніки господарям обійдуться дешевше. 1,3 млн грн скерували на пільгові кредити для проведення весняно-польових робіт.

Від початку року допомогу з обласного бюджету вже отримали 17 аграріїв Львівщини на суму майже 4 млн грн. Це 12,2% виділених на програму коштів" – наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Крім цього, цьогоріч фермери, які минулого року брали кредити на зворотній основі, повернули в обласний бюджет понад 2,4 млн грн. 

Загалом обласна програма передбачає підтримку аграріїв на 34 млн грн, що на 10 млн грн більше, ніж торік.

Додамо, цьогоріч Львівщина розпочала посів ярих сільськогосподарських культур урожаю цього року на площі в 745 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.