Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

Прес-реліз,   П'ятниця, 28 квітня 2023, 12:23

Як підготувати дитину до вакцинації

вакцинація

Вакцинація є важливою процедурою для захисту дитини від небезпечних хвороб та інфекцій. 

Вона допомагає запобігти розвитку патологій, які можуть бути небезпечними чи навіть смертельними. Для дітей, особливо для немовлят, інфекційні хвороби можуть мати серйозні наслідки, такі як пневмонія, менінгіт, поліомієліт, коклюш, дифтерія тощо. Тому вакцинація — вкрай важливий етап формування імунітету в дитини.

Якщо вас цікавить дитяча вакцинація у Львові, записуйтесь на прийом до лікарів мережі клінік Веселка. Дитячий педіатр розповість про необхідність та користь вакцинування, огляне дитину та розробить індивідуальний графік вакцинування.

А ми далі у статті розглянемо як підготувати дитину до вакцинації.

Чому треба робити графік щеплень?

Дитяча вакцинація має багато переваг. Ось деякі з них:

  1. Захист від інфекційних хвороб, які можуть бути небезпечними або навіть смертельними. Для немовлят та маленьких дітей інфекційні хвороби можуть мати вкрай серйозні наслідки.
  2. Вакцини є ефективним засобом профілактики від різних захворювань. Вони допомагають організму виробляти антитіла, які борються з хворобою.
  3. Зменшення ризику інфекції в громаді (колективний імунітет). Це особливо важливо для дітей зі слабким імунітетом.
  4. Запобігання масових епідемій. Якщо достатньо багато людей вакцинуються, то хвороба не зможе швидко поширюватися.
  5. Вакцинація допомагає зменшити ризик ускладнень від інфекційних хвороб, таких як пневмонія, менінгіт, енцефаліт тощо.
  6. Забезпечення імунітету на довгий термін.

Дитяча вакцинація є важливим етапом для формування імунітету дитини та її оточення. Якщо батьки відмовляються від вакцинації дитини, то підвищують цим ризик не лише для власної дитини, але й для її оточення.

Як правильно підготувати дитину до щеплення?

Для того, щоб дитина була готовою до вакцинації, можна виконати наступні кроки:

  • Перевірте разом з педіатром відсутність в маляти протипоказань до вакцинації.
  • Покажіть, як виглядає обладнання, яке використовують для вакцинації. Деякі діти можуть боятися не лише самої процедури, але й використаного обладнання. Пограйтеся вдома в лікаря, покажіть іграшкову аптечку й поясніть, як саме використовуються інструменти.
  • Підготуйте дитину фізично. Забезпечте хороший сон і харчування перед вакцинацією, це зменшить дискомфорт в дитини.
  • Більш дорослим діткам можна спробувати пояснити, що таке вакцинація і чому вона важлива. Розкажіть, що вакцинація допомагає запобігти хворобам, це може допомогти зменшити страх перед процедурою.
  • Заохочуйте дитину. Пообіцяйте приємний подарунок чи іншу винагороду, яка зміцнить її мотивацію для проходження вакцинації.

Важливо пам'ятати, що кожна дитина має свої особливості, тому й підхід до підготовки може відрізнятися. Найкраще підходити до цього індивідуально, враховуючи потреби дитини.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.