Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Михайло Присяжний

Неділя, 30 квітня 2023, 07:42

Помер колишній декан журфаку ЛНУ им. І. Франка, журналіст Михайло Присяжний

Михайло Присяжний

Редакція ІА Варіанти висловлює співчуття родині, родичам і близьким Михайла Павловича Присяжного. 

Вчора, 29 квітня, стало відомо про смерть журналіста Михайла Присяжного, який свого часу майже 20 років обіймав посаду декана факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Михайло Присяжний народився 25 лютого 1951 року в селі Старий Яричів Львівської області. У 1973 році закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка, де потім працював аспірантом, асистентом, доцентом і професором. З 1997 по 2018 роки він очолював факультет журналістики цього університету, а з 2005 року також кафедру теорії та практики журналістики. Він був доктором наук з соціальних комунікацій, членом Національної спілки журналістів України і Спілки письменників України.

Михайло Присяжний був автором понад 200 наукових і науково-популярних праць з проблем журналістики, масової комунікації, медіакультури, мовної політики та історії України. Він також писав публіцистичні статті, есеї, рецензії, виступав на радіо і телебаченні. Він брав активну участь у громадському житті Львова і України, підтримував демократичні перетворення, національне визволення і європейську інтеграцію нашої держави.

Михайло Присяжний був не тільки видатним фахівцем у своїй галузі, але й чудовою людиною з великої літери. Він був добрий, чесний, принциповий, шляхетний і щирий. Він завжди готовий був допомогти своїм колегам, студентам, друзям і знайомим. Він був прикладом для наслідування і поваги.

Нехай земля йому буде пухом, а душа спочиватиме у мирі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.