Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Личаківський цвинтар

google.com

Понеділок, 1 травня 2023, 08:41

Поляки реставрують могилу Генріка Мосінга у Львові

Личаківський цвинтар

Фахівці Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном POLONIKA  планують цього року планують реставрувати могилу Генріка Мосінга на Личаківському цвинтарі у Львові.

Могила Генрика Мосінка буде реставрована після завершення робіт з реставрації каплиці Яворських ХІХ століття, яка вже триває попри війну.

Про це повідомило TVPinfo.

Керівник консерваторів Пьотр Луговський з інституту POLONIKA розповів, що каплиця перебуває у поганому технічному стані. Через дірявий дах стіни каплиці «засолились» внаслідок потрапляння води. Реставратор зазначає, що ця крихітна каплиця в неороманському стилі, яка розташована в безпосередній близькості від нещодавно відремонтованої каплиці Бачевських  є ще одним пунктом програми реставрації найстаріших каплиць на Личаківському цвинтарі.

Фахівцями підготовлено всю архітектурну документацію та консерваційну документацію по цьому об’єкту. Щодо інтер’єру, то збереглася оригінальна теракотова підлога, є також фрагменти вівтаря, – підкреслив консерватор.

Завдяки роботі експертів Інституту POLONIKA на Личаковському цвинтарі у Львові відремонтовано близько 300 польських пам’ятників і каплиць.

Генрік Мосінга —  польський лікар, епідеміолога, співробітник професора Рудольфа Вайґля у дослідженнях вакцини проти тифу.  Варіанти писали про Генріка Мосінга тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.