Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вілла "Пристань"

google.com.ua

Понеділок, 1 травня 2023, 12:31

УКУ хоче остаточно оформити право власності на віллу "Пристань"

вілла "Пристань"

Львівська міськрада планує дозволити УКУ розробити проєкт землеустрою для оформлення права власності на пам'ятку архітектури на вул. Парковій, 7.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 28 квітня 2023 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про надання Українському католицькому університету дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Парковій, 7 площею у 0,0377 га.

"Надати релігійній організації "Український католицький університет Української греко-католицької Церкви" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0377 на вул. Парковій, 7 для обслуговування житлового будинку (пам'ятка архітектури місцевого значення) коштом земель житлової та громадської забудови з подальшим переведенням їх до земель історико-культурного призначення" – йдеться у документі.

УКУ наразі має подати Львівській міськраді на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначено, що будинок на вул. Парковій, 7 – вілла "Пристань" площею 452 кв.м, споруджена у 1904-1906 роках за проєктом архітектора Наполеона Лущкевича, перебуває у власності УКУ. Раніше вілла належала президенту Українського католицького університету та голові Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США Борису Ґудзяку, який подарував її університету.

Університет звернувся до міськради для отримання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки, щоб остаточно оформити право власності на нерухомість.

Додамо, у лютому цього року Львівська ОВА передала УКУ земельну ділянку на вул. Стрийська, 35 та змінила її цільове призначення для будівництва конференц-залу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.