Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 4 травня 2023, 15:09

З бюджету Львівщини виділять кошти на придбання житла для військовослужбовців

Львівська облрада

Комісія облради погодила програму співфінансування для громад придбання житла військовослужбовцям.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

У вівторок, 2 травня, комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської облради погодила виплату матеріальної допомоги для придбання житла для військовослужбовців у Львівській, Червоноградській, Яворівській і Судововишнянській ОТГ.

"Йдеться про співфінансування для військових з інвалідністю, які не підпадають під державні програми. Нагадую, що під державні програми підпадають особи з інвалідністю 1-2 групи, а 3-тя група не підпадає. І ми протягом 7 років підтримували їм купівлю житла з обласного бюджету на умовах спів фінансування" – заявив т.в.о. директора департаменту соціального захисту Львівської облради Роман Андрес.

Міськради цих громад подали до Львівської ОВА інформацію про потребу в коштах субвенції з обласного бюджету без підтвердження запланованих відповідних цільових видатків у місцевих бюджетах. Такі видатки громади запланують після отримання субвенції з обласного бюджету.

"Беручи до уваги умови воєнного стану та різні складності, які виникають в плануванні місцевих бюджетів, комісія погодила таке надання субвенції на виплату матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій з обласного бюджету на умовах спів фінансування" – додав голова комісії Микола Іщук.

Нагадаємо, у Львівській області діє Комплексна програма соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021 – 2025 роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.