Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

елітні авто

СБУ

П'ятниця, 5 травня 2023, 11:58

Львівського підприємця викрили на продажі елітних авто топменеджменту російського Газпрому

елітні авто

Львів'янин в обхід санкцій постачав до РФ Rolls-Royce та Maybach.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі СБУ викрили львівського підприємця, що раніше проживав у Росії і має там власний бізнес, який організував масштабну схему нелегального експорту до РФ підсанкційних автомобілів преміумкласу.

"Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з ринку рф. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії в обхід міжнародних торговельних обмежень.

Серед замовників підсанкційної продукції були представники топменеджменту кремлівського монополіста "Газпром" і пропагандистського телеканалу russia today" – наголосили в СБУ.

Правоохоронці встановили, що з серпня 2022 до березня цього року львів'янин нелегально переправив російським "замовникам" 45 автомобілів на понад 3 млн євро.

"Для реалізації оборудки фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до білорусі, а звідти – до росії. Крім того, ділок подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн" – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями перебування підприємця у Києві та Львові слідчі СБУ виявили ​35 печаток підприємств, у тому числі офшорних компаній, задіяних у "схемі", а також ​фінансово-господарську документацію, мобільні телефони та комп’ютери із доказами незаконної діяльності.

Наразі накладено арешт на майно учасників оборудки на понад 700 млн грн.
До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.

Львів'янину повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору); ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення); ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.