Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

Вівторок, 9 травня 2023, 09:35

Російські окупанти випустили по Україні 25 крилатих ракет

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 25 крилатих ракет, з них 23 збили сили ППО.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора ввечері та сьогодні вночі, 9 травня, по території України російські окупанти випустили 25 крилатих ракет морського та повітряного базування.

Протиповітряною обороною було збито 23 крилаті ракети.

"Близько 22:00 години 8-го травня ворог випустив вісім крилатих ракет "Калібр" із носіїв у Чорному морі, які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім – знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід".

Уже ближче до 04:00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95мс (район Каспію). Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет "Калібр" та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, під час цієї масованої атаки у всіх областях України оголошували повітряну тривогу, працювали сили ППО. У Запоріжжі та на Київщині уламки ракет пошкодили житлові будинки.

Додамо, 9 березня під час масованої атаки по Україні ракети влучили в житлові будинки на Золочівщині, загинули п'ятеро людей, а 18 березня Львівську область атакували шість російських дронів-камікадзе, які влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.