Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

мікрохвильова піч

Прес-реліз,   Вівторок, 9 травня 2023, 11:15

Скільки кВт бере мікрохвильова піч: поради щодо зменшення енергоспоживання

мікрохвильова піч

Кухня сучасної господині наповнена різноманітною технікою.

Вона покращує життя, дозволяє скоріше готувати їжу та більше часу проводити у родинному колі. Але з огляду на події останнього року сьогодні акцент роблять на використанні енергоощадних технологій. Добре, що екстрені знеструмлення лишилися позаду. Та Україна воює зі злим і підступним ворогом здатним на різні підлості та жорстокі вчинки.

Якщо у вас є мікрохвильова піч, варто дізнатися скільки електроенергії вона споживає. Також слід дотримуватися порад, які дають експерти, аби зменшити навантаження на електромережі. Тим самим ви зробите власний внесок у справу відновлення інфраструктури.

Мікрохвильовка: як розрахувати, скільки кВт споживає

Споживання електроенергії мікрохвильовою піччю залежить від її потужності та часу використання. Потужність мікрохвильовки зазвичай вказується на її корпусі у ватах. Щоб розрахувати споживання електроенергії, потрібно помножити потужність на час використання. 

Наприклад, якщо мікрохвильова піч потужністю 1000 Вт використовувалася 30 хвилин, вона спожила 0,5 кіловат-годин електроенергії.

Скільки кіловат споживають мікрохвильові печі за день, місяць, рік?

Середній користувач мікрохвильової печі використовує її близько 15 хвилин на день. Якщо потужність мікрохвильової печі становить 1000 Вт, то вона потребує 0,25 кіловат-години електроенергії на день. За місяць це становить 7,5 кВт-год, а за рік – 90 кіловат-годин.

Зазначимо, що це лише приблизні розрахунки, адже кожен використовує цей побутовий прилад залежно від власних потреб. В інтернет-магазині “Цитрус” за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/mikrovolnovki/ можна купити мікрохвильову піч з грилем. Її застосовують для приготування м’яса та риби. Отже, вона працює довше, ніж 15 хвилин на день. До того ж сьогодні широко впроваджуються печі НВЧ з технологією Smart Inverter. Це зокрема серія LG NeoChef. Тут потужність залежить від обсягу їжі, котру треба нагріти.

 Поради щодо скорочення енерговитрат мікрохвильовки

Заощаджувати електроенергію вигідно, оскільки тарифи невпинно зростають. Фахівці радять дотримуватися наступних правил:

  1. Правильно підбирайте розмір посуду. Оптимальний варіант – пластикові контейнери;
  2. Накривайте страву кришкою чи куполом, аби волога не випаровувалася, адже саме на молекули рідини впливає електромагнітне випромінювання від магнетрона;
  3. Вимикайте піч та витягайте вилку з розетки, коли прилад не працює, оскільки в режимі очікування він також споживає струм;
  4. Треба чистити внутрішні поверхні та решітки від забруднень, бо через них випромінювання розсіюється й не гріє їжу ефективно;
  5. Використовуйте встановлені виробником програми для приготування, нагрівання чи розморожування різних страв.

Наостанок можна порадити купувати мікрохвильові печі, а також будь-яку побутову техніку, що підтримує енергоощадні технології та укомплектована економними інверторними компресорами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.