Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

декомунізація на Львівщині

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 10 травня 2023, 15:11

На території Радехівської ОТГ демонтували два радянських пам'ятники

декомунізація на Львівщині

У селах Сушно і Новий Витків демонтували два пам‘ятники радянським солдатам.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 9 травня, в селах Сушно і Новий Витків Радехівської ОТГ Червоноградського району демонтували два пам‘ятники радянським солдатам.

Йдеться про пам’ятник воїну радянської армії та робітнику в селі Сушно та стелу слави радянської армії у селі Новий Витків. 

Як пояснив представник обласної робочої групи з питань декомунізації, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник, загалом на території Червоноградського району досі залишаються щонайменше 45 радянських об'єктів,

"Роботи ще дуже багато. Але сьогодні отримали запевнення від громад, що найближчим часом більшість з об'єктів, які підлягають декомунізації, будуть демонтовані. До слова, жодного радянського пам'ятника на своїй території сьогодні вже не має єдина в Червоноградському районі – Белзька громада" – заявив Захар Миляник.

Він додав, що до кінця цього року на Львівщині планують повністю завершити процес декомунізації.

Зазначимо, процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області. За даними інвентаризації, наразі на Львівщині є понад 160 пам'ятників радянської доби.

Нагадаємо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.