Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Середа, 10 травня 2023, 12:23

Міськрада Львова просить уряд відшкодувати майже мільярд гривень за тепло

Львівська міськрада

Львівська міськрада просить уряд відшкодувати майже мільярд гривень комунальним підприємствам Львова як різницю в тарифах за теплопостачання.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора виконком Львівської міськради прийняв рішення направити звернення до Кабінету міністрів України щодо погашення боргу в 996 млн грн, який виник внаслідок різниці між економічно обґрунтованим і фактично встановленим тарифом на теплопостачання. 

Міськрада Львова просить уряд компенсувати борг і повернути місцевим бюджетам цю різницю до 1 вересня 2023 року.

"У зв’язку із воєнним станом чинне законодавство України забороняє підіймати тарифи на теплопостачання для населення. Тому на сьогодні діють тарифи на теплопостачання, які були затвердженні ще у 2018 році. Тож щоб підприємства теплоенерго якісно працювали і надавали послуги мешканцям, місто змушене їх дотувати – щоб підприємства мали можливість оплатити за газ, оплатити податки, виплати заробітну плату працівникам. Так, на цей рік ми передбачили кошти у розмірі 640 млн грн як погашення різниці в тарифах для ЛМКП "Львівтеплоенерго" і ЛКП "Залізничнетеплоенерго" – пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, якщо заборгованість не погасити, то є небезпека їх зупинки – може бути не виплачена заробітна плата чи не буде можливості оплатити за газ.

"Важливо, щоб кошти у державному бюджеті були передбачені і були повернені місцевим бюджетам. А це дасть можливість нам розрахуватися за газ. Станом на 31 грудня 2022 року, борг за природний газ теплопостачальних підприємств Львова перед НАК "Нафтогаз України" становив 841,1 млн грн" – додала Ірина Маруняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.